BG: U udesu teško povređene devojke

Izvor: B92, 27.Jul.2015, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: U udesu teško povređene devojke

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Dve devojke povređene su u saobraćajnom udesu, koji se dogodio u Košutnjaku, kod bazena, odnosno poligona za vožnju, rekla je Macura Tanjugu.

Devojka stara oko 22 godine, vozač, zadobila je povrede glave i nosa, a ženska osoba stara 21 godinu, koja se nalazila na mestu suvozača, imala je povrede glave i grudnog koša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i gubila je svest, istakla je Macura.

Obe povređene devojke su prevezene na odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, kazala je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star oko 26 godina, vozač bicikla, u udesu oko dva sata na Avalskom putu zadobio je povrede glave i levog kolena, a bio je prema prvim saznanjima i alkoholisan i prevezen je neurohirurgu i ortopedu u Urgentni centar, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 110 intervencija od kojih 31 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 209 intervencija od kojih 59 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i srčani bolesnici, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala adekvatno oblačenje, nošenje boce sa vodom, provetravanje stanova, uzimanje voća i povrća, pranje ruku i oprez u saobraćaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.