BG: Tuča učenika u školskom dvorištu, četvoro povređeno

Izvor: B92, 08.Mar.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Tuča učenika u školskom dvorištu, četvoro povređeno

U tuči učenika koja se dogodila u dvorištu Druge ekonomske škole u Beogradu povređene su tri osobe, saznaje B92.net.

Kako nam je rekla portparolka Hitne pomoći Nada Macura, jedan mladić, starosti oko 20 godina, s povredama glave prebačen je na VMA, sa mesta s kog je policija uputila poziv Hitnoj pomoći, u beogradskoj Ulici Gospodara Vučića 50.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladić je zadobio povrede od udarca ciglom u školskom dvorištu, a povređene su još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri osobe.

Jedna je prevezena pre dolaska ekipe Hitne pomoći, a dve su zbrinute na mestu sukoba.

Prethodno su "Večernje novosti" prenele da se u dvorištu beogradske škole dogodila masovna tuča učenika u kojoj su korišćene cigle, štangle i noževi.

"Prema tvrdnjama očevidaca, teže povređeni je zadobio razderotinu potiljka. U tuči su sevali noževi, vitlale štangle i letele cigle", preneto je na sajtu beogradskog lista, uz dodatak da su beogradski mediji preneli da je "tuča izbila zbog devojke i da je nastava prekinuta".

Direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić rekao je za Radio-televiziju Srbije da su nepoznate osobe napale dva učenika te škole posle šestog časa - zbog devojke, maturantkinje Druge ekonomske.

Nedić je dodao da su, prema informacijama koje on ima, u tuči učestvovali učenici Treće i Osme gimnazije, kao i bivši učenici Frizerske škole.

On navodi da su ceo incident na ulici kod škole snimile kamere Fakulteta za bezbednost.

Huligani su, kaže, navodno došli zbog neke devojke da "ovde naprave haos". U tuči su lakše povređeni učenici Druge ekonomske, dok je učenik Osme gimnazije posečen nožem, ali je, kako RTS saznaje, lakše povređen.

Direktor je svojim kolima tog mladića prevezao u Urgentni centar i, po službenoj dužnosti, direktore ostalih škola obavestio o ovom incidentu.

Obavešteni su i roditelji i pozvani na sastanak.

Zbog broja učenika koji su učestvovali u tuči, školski policajac nije uspeo sam da ih razdvoji, pa su mu u pomoć pritekli zaposleni u školi. Tom prilikom lakše je povređena i pomoćnica direktora, preneo je RTS.

Nedić je rekao da sumnja da je ceo incident bio dogovoren.

"Držimo do bezbednosti, ali ovo sistemski moramo da rešavamo i da nađemo huligane koji su ugrozili decu", kaže Nedić.

Dodao je da je nastava danas tekla normalno.

Prema njegovim rečima, njegova pomoćnica je povredila prst dok je "žurila da ga obavesti o incidentu", koji je, kaže, trajao svega nekoliko minuta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.