BG: Spomenik Gavrilu Principu na Vidovdan

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Spomenik Gavrilu Principu na Vidovdan

Beograd će do 28. juna dobiti spomenik Gavrilu Principu, a inicijativu za njegovo podizanje pokrenula je Vlada Srbije, izjavio je u nedelju gradski menadžer Goran Vesić i dodao da će spomenik biti visine dva metra i težine 350 kilogram.

Prema njegovim rečima, Beograd će podizanjem spomenika odati dostojnu počast čoveku koji je svojim činom postao deo srpske istorije i koji se žrtvovao za slobodu.

- Komisija za imenovanje ulica i trgova Skupštine grada Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << donela je u petak odluku, na predlog Ministrstva rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja, odnosno ministra Aleksandra Vulina, da se u Beogradu podigne spomenik Gavrilu Principu - objasnio je Vesić.

On je dodao da je formiran Odbor za podizanje spomenika na čijem čelu se nalazi Vulin, a čiji članovi su Goran Vesić, Nikola Nikodijević, Jasmina Mitrović Marić i Vladan Vukosavljević.

- Predlozi ovih odluka naći će se na dnevnom redu sednice Skupštine grada Beograda već sutra - naveo je Vesić i dodao da će Odbor održati sednicu odmah posle sednice Skupštine grada i doneti sve odluke za postavljanje spomenika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.