BG: Pronađena bomba u blizini Savskog mosta

Izvor: B92, 08.Dec.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Pronađena bomba u blizini Savskog mosta

Ronioci su u Beogradu pronašli aviobombu iz Drugog svetskog rata u Savi, u blizini Starog mosta.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da će ona biti uklonjena i da nema opasnosti za građane.

Bomba je pronađena na dubini od sedam metara, na oko dva metra od drugog stuba tramvajskog mosta, dok su ronioci pretraživali dno reke, u okviru jedne od pripremnih faza za izgradnju novog mosta, na istom mestu.

"Bomba će biti uklonjena i nema opasnosti za građane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a mi ćemo ispitati kompletno ovo tlo i na taj način ćemo obezbediti da novi savski most bude izgađen na stabinom tlu", rekao je Vesić.

Beograd je bombardovan više puta tokom 20. veka i pretpotstavlja se da pronađena neekseplodidarna bomba potiče iz Drugog svetskog rata.

O pronalasku bombe policiju su obavestili iz firme PMC Inženjering, koja je angažovana za ispitivanje dna reke u funkciji izgadnje novog mosta preko Save.

Bomba je pronađenaa na poziciji predviđenoj za stub novog mosta.

Aviobombu u reci Savi obezbeđuju pripadnici rečne policije i ronici će je izvaditi čim to meteorološki uslovi dozvole, a zatim će kontradiverziona ekipa da je pregleda i odnese na uništenje.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beogada završava projekat izgradnje novog savskog mosta koji treba da počne da se gradi sledeće godine, nakon postojeći dotrajali most bude izmešten na poziciju između Novog Beograda i Ade Ciganlije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.