BG: Još se traga za ubicom mladića

Izvor: B92, 10.Avg.2014, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Još se traga za ubicom mladića

Beograd -- Načelnik UKP za grad Beograd tvrdi da postoje pomaci u istrazi smrti Luke Jovanovića (25), kojeg je na Brankovom mostu autom usmrtila nepoznata osoba i pobegla.

"Pomaci u istrazi na otkrivanju počinioca koji je 25. jula ove godine na Brankovom mostu pregazio Luku Jovanovića postoje, ali ih policija u interesu istrage ne može saopštiti javnosti, jer bismo na taj način ugrozili rasvetljavanje ovog krivičnog dela", navodi se u pismu Nebojše Markovića, načelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UKP za grad Beograd, koje je objavila "Politika".

Marković navodi da je "u dosadašnjem toku istrage policija proverila na teritoriji glavnog grada veliki broj lokacija za koje je postojala indicija da je počinilac možda tu parkirao auto, proveren je veliki broj garaža, kuća, konkretnih objekata, a takođe, ekipe na terenu opserviraju parkinge u gradu i gde god je primećen auto koji odgovara opisu, iskontrolisan je".

"Važno je napomenuti da takvih automobila u Beogradu ima preko 100, kao i da se proveravaju i automobili inostranih registracionih oznaka koji odgovaraju opisu, a koji su prošli carinu od 2010. godine pa nadalje", istakao je načelnik u odgovoru "Politici" na pitanja u vezi sa potragom za vozačem "mini kantrimena" kojim je usmrćen Jovanović.

On je dodao i da je policija u stalnoj komunikaciji sa roditeljima nastradalog Luke i da je procenat rasvetljavanja ovakvih krivičnih dela godinama unazad od 90 do 100 odsto.

Saobraćajnu nesreću zabeležile su kamere saobraćajne policije postavljene na Brankovom mostu, podseća "Politika".

U porodici nastradalog Luke Jovanovića kažu da svaki čas očekuju da im zazvoni telefon, nadajući se vestima o pronalaženju počinioca koji im je usmrtio sina ili barem informaciji koja bi dovela do njega.

"Na snimku nesreće vidi se crveni automobil koji je vozio krajnjom levom kolovoznom trakom na Brankovom mostu u smeru ka Novom Beogradu. Ovaj automobil bio je najbliži ’mini-kantrimenu’ u trenutku nesreće. Na snimku se ne razaznaju model i tip tog crvenog vozila niti registarske tablice”, navode roditelji nastradalog mladića za "Politiku".

Nesreća se dogodila kada je Luka Jovanović sa još trojicom drugara, u povratku iz grada, pokušao da sa kolovoza na Brankovom mostu pomeri "ladu", kojoj je, dok su se vozili, otpao točak. Dok su gurali automobil iz srednje u krajnju desnu žutu traku, u smeru od Zelenog venca ka Novom Beogradu, velikom brzinom naišao je "mini-kantrimen" i udario u njih.

Lukin otac je stojeći od 16:20 do 17:00 na Brankovom mostu i protestovao da se ubica njegovog sina pronađe.

Apel da se javi vozač očevidac

Roditelji Luke Jovanovića apeluju da se policiji ili na broj telefona 065-44-54-996 ili na imejl bojan.info@gmail.com jave vozač ili putnici u crvenom automobilu, koji je bio najbliži "morisu kantrimenu" u trenutku nesreće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.