BG: Gađao razrednog mobilnim

Izvor: B92, 05.Feb.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Gađao razrednog mobilnim

Beograd -- Forum beogradskih gimnazija optužio direktorku XIV gimnazije da nije sprovela odluku Disciplinske komisije o isključenju učenika koji je gađao razrednog.

U gimnaziji ističu da je sve urađeno po zakonu i da disciplinski postupak nije završen.

Poslednje provere znanja pred zaključivanje ocena dva dana pred kraj polugodišta, jedan učenik odbija da odgovara i dobija jedinicu.

"Onda je bio izrevoltiran i gađao je profesorku mobilnim telefonom, dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta u njenom pravcu. Nije je pogodio, a izrekao je i niz ružnih reči koje se ne mogu tolerisati", kaže Miodrag Sokić iz Foruma beogradskih gimnazija.

Ceo incident zabeležen je kamerama koje su postavljene u učionici.

Disciplinska komisija predlaže isključenje učenika, ali bez mesta u 14. gimnaziji pre bi trebalo da ostane direktorka, koja takvu odluku nije sprovela, tvrde u sindikatu.

"A i da nije svesno nego iz neznanja to nju ne opravdava jer je po zakonu ona je dužna da sprovede odluku u skladu sa zakonom jer ovde se radi o zaštiti prava učenika konkretnog, drugih učenika i nastavnika", dodaje Sokić.

Učenik koji je napravio incident je premešten iz odeljenja profesorke koju je napao. Uz to, očekuju ga i intenzivni razgovori sa školskim psihologom, a za oko mesec dana i konačna odluka o posledicama njegovog postupka.

Međutim, ko je u pravu moraće da se odluči na najvišem nivou - u Ministarstvu prosvete.

"Mislim da bi bilo neozbiljno da kažem bilo šta pre nego što se utvrde činjenice a to ne može na osnovu jednog razgovora i uvek insistiramo da čujemo sve strane", kaže Biljana Lajović iz Ministarstva prosvete.

Učenik treće godine koji je izazvao incident je u školu na Vračaru došao na početku polugodišta iz 12. beogradske gimnazije. Profesori te škole su pre tri godine zahtevali zaštitu nakon što je brutalno pretučena profesorka geografije. Napadači na nju do danas nisu pronađeni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gađao razrednu mobilnim, a prošao bez kazne

Izvor: Telegraf.rs, 05.Feb.2014

Direktorku XIV gimnazije Forum beogradskih gimnazija optužio je da nije sprovela odluku Disciplinske komisije o isključenju učenika koji je gađao razrednu, dok u gimnaziji ističu da je sve urađeno po zakonu i da disciplinski postupak nije završen. Jedan učenik odbio je da odgovara  i dobio...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.