BEZOBRAZNE OPTUŽBE Iz Kremlja ŽESTOKO udarili na udovicu Alekseja Navaljnog!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 13:55

"BEZOBRAZNE OPTUŽBE" Iz Kremlja ŽESTOKO udarili na udovicu Alekseja Navaljnog!

Doneta i odluka povodom zahteva EU

Optužbe da je ruski predsednik Vladimir Putin možda umešan u smrt Alekseja Navaljnog apsolutno su neosnovane, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov ragujući na izjavu Julije Navaljne, udovice ruskog opozicionara.

- Nemamo komentar. Naravno, ovo su apsolutno nepotkrepljene, bezobrazne optužbe na račun šefa ruske države. Ali s obzirom na to da je Julija Navaljna ostala udovica pre samo nekoliko dana, ostaviću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to bez komentara  - rekao je Peskov, prenosi TASS.

Portparol Kremlja je takođe zamoljen da prokomentariše opaske Julije Navaljne da telo njenog muža možda neće biti predato porodici  s ciljem da se prikriju tragovi neke vrste otrova.

- Iskreno govoreći, nisam upoznat sa ovom izjavom. Ali ako je ovako nešto izrečeno, onda su to ništa drugo do neosnovane optužbe. One nisu ničim potkrijepljene i nisu potvrđene. U ovom slučaju samo iz etičkih razloga ne mogu da ocenjujem ove reči kako bi trebalo - rekao je Peskov.

On je poručio da Rusija neće odgovoriti na zahteve EU da se sprovede međunarodna istraga o okolnostima smrti Alekseja Navaljnog.

- Uopšte ne dopiru do nas takvi zahtevi, posebno ne kada stižu od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borelja - rekao je Peskov.

Borelj je ranije rekao da Rusija "mora da dozvoli transparentnu međunarodnu istragu" o smrti Navaljnog.

Odeljenje Savezne kazneno-popravne službe u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu je 16. februara prijavilo smrt Alekseja Navaljnog u kaznenoj koloniji.

U zvaničnom saopštenju je navedeno da je Navaljnom pozlilo posle šetnje, a nedugo potom je izgubio svest.

- Lekari su odmah počeli da pružaju pomoć. Pokušaji reanimacije trajali su više od pola sata - saopšteno je iz Odeljenja Savezne kazneno-popravne službe u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.