BEŽITE ŠTO PRE, SITUACIJA SVE OPASNIJA Srbin prolazi kroz pakao u Izraelu: Vode se krvave ulične borbe, Srpkinja se jedva spasila

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2023, 19:04

"BEŽITE ŠTO PRE, SITUACIJA SVE OPASNIJA" Srbin prolazi kroz pakao u Izraelu: Vode se krvave ulične borbe, Srpkinja se jedva spasila

Srbin opisao nemile scene sa ulica Izraela.

Situacija u Izraelu nakon terorističkog napada Hamasa i proglašenja ratnog stanje nije nimalo bezbedna za ljude ovde, a pogotovo za Srbe, kaže muškarac iz Srbije koji pokušava da pobegne iz ove zemlje.

- I dalje sam u Petah Tikvi, a zbog proglašenog ratnog stanja ništa ne radi, sem prodavnica. Pojačano je prisustvo policije i vojske, i naređeno nam je da se bez preke potrebe ne izlazi napolje, a zabranjena su okupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - kaže on za "Blic", i dodaje da je iz sata u sat sve opasnije.

Kako kaže, na jugu zemlje je mnogo opasnije, posebno u gradu Aškelonu u blizini granice sa Gazom.

- Poznajem jednu Srpkinju koja je jedva uspela da se evakuiše iz Aškelona. Dole su i dalje krvave ulične borbe sa pripadnicima Hamasa koji su prvo pobili veliki broj civila, pa tek onda pripadnike vojske i policije, a drže i veliki broj njih kao taoce - kaže on za "Blic".

Kako kaže, tu ima dosta Palestinaca koji dolaze da rade, i oni su pre više od godinu dana otvoreno pričali o tome da se spremaju za sveti rat Džihad.

- Osim toga, ovde govore da će se libanski Hezbolah će se priključiti napadima. Juče su pripadnici Hamasa izvršili stravičan pokolj u okolnim naseljima. Tek će biti opasnije, a po informacijama koje imamo ovde Iran i Sirija će pružiti prolazak mudžahedinima iz Avganistana radi podrške Hamasu - navodi on.

Dodaje da je prethodne noći u ovom gradu oko 20.35 sati bilo sukoba snaga Hamasa sa policijom Izraela ovde u gradu. Osim toga kaže da su se snage Hamasa znatno približile gradu Biršeba u Izraelu.

- Hamas je brzo eliminisan, a konkretan razvoj situacije ovde je takav da ovde više nije bezbedno. Moja preporuka je da se izbegava, to jest, da se ovde ne dolazi. A svima koji su ovde preporučio bih da što pre beže. Sinoć su nasumično ovde gađali sa 15 raketa koje su pogodile - zaključuje Srbin.

Sve vesti o sukobu Izraela i Hamasa možete pročitati na jednom mestu u našem blogu uživo klikom OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.