BEZ KULTURE SEĆANJA NEMA SNAGE U BUDUĆNOSTI Predsednik Vučić uputio snažnu poruku iz Srpske

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 12:40

"BEZ KULTURE SEĆANJA NEMA SNAGE U BUDUĆNOSTI" Predsednik Vučić uputio snažnu poruku iz Srpske

Predsednik Vučić najavio gradnju memorijalnog centra u Donjoj Gradini i pomoć za četiri opštine u Srpskoj

- Za srpski narod je veoma važna kultura sećanja, jer ko je nema nema snagu ni u budućnosti - istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon sastanka sa predsednicima četiri srpske opštine - tri u RS i jednoj u Federaciji, rekao da mora da se uradi veliki memorijalni kompleks na području Donje Gradine kako bi svaki Srbin ma gde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << živeo znao da mora da poseti mesto Jasenovačkih žrtava.

- Uložićemo ogroman novca, Srbija i RS. Za nas je to veoma važno jer kulturu sećanja ko nema nema snagu ni u budućnosti - naglasio je on.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je naglasio da se srpski narod danas suočava sa ključnim problemima - da moramo biti deo Evrope i sveta uprkos nepravdama, nikad manje nije postojao i da nikada manje nisu postojali moralni principi u međunarodnoj politici.

- Možete samo da se nasmejete kada oni, koji su bili za razbijanje Jugoslavije, sada govore o principu nepromenjivosti granica, i s tim u vezi čujete hrvatskog ministra spoljnih poslova - istakao je Vučić.

Poručio je da sve to govori o tome da ćemo morati "jedni druge da snažimo, okrenemo se sebi i svojim ekonomijama, i da dobro znamo šta se zbiva oko nas, verujemo sebi i sopstvenoj snazi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.