BESTIDAN NAPAD NA CIVILE U ALEPU: Niko nije očekivao eksploziju, samo je odjednom žestoko puklo (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 14:55

BESTIDAN NAPAD NA CIVILE U ALEPU: Niko nije očekivao eksploziju, samo je odjednom žestoko puklo (VIDEO)

Stanje haosa zavladalo u provinciji

Eksplozivna naprava detonirana je jutros u civilnom automobilu u gradu Al-Bab na severoistoku Alepa, koji je pod kontrolom turskih snaga i njihovih lojalnih frakcija.

Lokalni izvori izvestili su da su uređaj nepoznate osobe postavile u automobil parkiran u blizini džamije Al-Ihsan u centru grada Al-Bab, usled čega je njen vozač teško povređen i kasnije prebačen u bolnicu. Žrtva je navodno civil iz tog područja i radi na polju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razmene valuta.

Izvori su dodali da je eksplozija takođe rezultirala materijalnom štetom, dok identiteti ljudi koji su postavili uređaj nisu bili poznati, u svetlu nesposobnosti frakcija koje podržavaju Turci da ograniče uzastopne bombaške napade u gradu.

The explosion of an explosive device placed in a car in the city of Al-Bab in the eastern countryside of #Aleppo. pic.twitter.com/fyYPbRmNMw

— IDLIB POST (@IdlibEn) May 30, 2021

Opšte stanje haosa nastavlja se u oblastima severne Sirije koja su pod kontrolom turskih snaga i njihovih lojalnih frakcija. Grad Al-Bab jedno je od najistaknutijih područja koje svedoči čestim eksplozijama i atentatima, u kojima ginu i civili i militanti.

Turska i njene odane frakcije optužuju kurdske formacije i ćelije ISIS-a da su odgovorne za napade koji su pogodili region, dok SDF i kurdske grupe negiraju odgovornost za te bombaške napade. U međuvremenu, lokalni izvori tvrde da su frakcije umešane u unutrašnje sukobe koji uključuju razmenu ciljeva kroz te bombaške napade.

Stanje haosa prevladava u svim oblastima pod turskom kontrolom na severu Sirije, gde civili plaćaju svojim životima cenu haosa i širenja oružja, te ratnim dešavanjima izazvanim akcijama militanata u njihovim oblastima, usred potpune turske nesposobnosti da nametne stabilnost u tim oblastima.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.