BESNE POŽARI: 600 evakuisanih iz oblasti Kosta del Sol

Izvor: Kurir, 30.Jun.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BESNE POŽARI: 600 evakuisanih iz oblasti Kosta del Sol

MADRID - Oko 600 ljudi je evakuisano iz jednog sela u oblasti Kosta del Sol na jugu Španije zbog šumskog požara koji je pretio da ugrozi to poznato turističko mesto.

Više od 100 vatrogasaca i nekoliko aviona i helikoptera bilo je angažovano je na gašenju požara koji je buknuo na području nacionalnog parka Sijeras de Taheda, blizu sela Kompeta, 50 kilometara od Malage, preneo je AFP.

Predsednik provinicije Malaga Elijas Bendodo izjavio je za lokalnu televiziju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oko 600 ljudi, uključujući strane turiste, evakuisano iz Kompete."Zbog požara su kuće preventivno evakuisane", saopštila je regionalna vlada.

Lokalna vatrogasna služba rekla da je požar stavljen pod kontrolu posle operacije koja je trajala nekoliko sati.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.