BESKRUPULOZNI POTEZ Zaharova raskrinkala dvoličnost Australije, iz Kremlja zagrmeli: Ovo pokazuje antiruski stav

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 11:27

BESKRUPULOZNI POTEZ Zaharova raskrinkala dvoličnost Australije, iz Kremlja zagrmeli: Ovo pokazuje antiruski stav

Australija je 15. juna otkazala Rusiji zakup za izgradnju nove ambasade pozivajući se na nacionalnu bezbednost.

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da nedavni potez Australije, u vezi sa raskidanjem ruskog zakupa za novu lokaciju ambasade u Kanberi, pokazuje da Australija zanemaruje poštovanje zakona.

- Dok su sklapale sporazum o rešavanju spora, vlasti u Australiji su istovremeno činile aktivne napore da izrade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << alternativni plan za zaplenu ruske diplomatske imovine - rekla je Zaharova, ocenjujući da je reč o beskrupuloznom potezu, preneo je TASS.

Australijski premijer Entoni Albaneze rekao je u ponedeljak da njegova vlada pozdravlja odluku visokog suda Australije da odbije prigovor Rusije da spreči saveznu vladu da preuzme kontrolu nad zemljištem zakupljenim za izgradnju nove ruske ambasade u blizini zgrade parlamenta u Kanberi, preneo je Rojters.

- Očekujemo da će Ruska Federacija delovati u skladu sa sudskom presudom - naveo je Albaneze.

Kremlj je saopštio da taj potez Kanbere odražava njen antiruski stav.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.