BES FARMERA PROKLJUČAO I U POLJSKOJ! Poljoprivrednici JAJIMA gađali kancelariju Evropske komisije! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 18:14

BES FARMERA PROKLJUČAO I U POLJSKOJ! Poljoprivrednici JAJIMA gađali kancelariju Evropske komisije! (VIDEO)

Digli glas protiv nelojalne konkurencije.

Poljski poljoprivrednici palili su baklje, bacali petarde i gađali jajima kancelariju Evropske komisije u gradu Vroclav na zapadu zemlje, protestujući protiv mera EU u borbi protiv klimatskih promena, rastućih cena i, kako navode, nelojalne konkurencije posebno iz Ukrajine.

Prema proceni organizatora, na skupu je bilo oko 1.000 demonstranata i 500 traktora i drugih poljoprivrednih vozila. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Na snimcima privatne televizije TVN24 vidi se kako se demonstranti kreću ulicama noseći zastave Poljske, transparente i baklje.

Farmeri su se okupili ispred sedišta regionalne vlade gde su zapalili veliku lomaču.

Farmers protest in front of EU building in Wrocław today pic.twitter.com/vZhUQS80mu

— Polish Connection (@PoleConnection) February 15, 2024

Portparol gradske skupštine Monika Dubec rekla je da su organizatori prekinuli protest 15-ak minuta nakon što je počeo, prenosi Rojters.

Poljski farmeri planiraju totalnu blokadu svih graničnih prelaza sa Ukrajinom i veliki protest u glavnom gradu Varšavi 20. februara.

Srbija Danas/Novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.