Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BERN POSLAO SRJ BANKOVNE RACUNE MILOSEVICEVIH SARADNIKA

Bern -- Svajcarska je u petak dostavila Beogradu seriju bankovnih racuna pronadjenih tokom istrage o fondovima osoba bliskih Slobodanu Milosevicu, saopstilo je Federalno ministarstvo pravde u Bernu. Rec je o 3 osobe ciji identiteti nisu objavljeni, a koje su osumnjicene da su ilegalno profitirale na svojim funkcijama tokom Milosevicevog rezima.

Jugoslovenske vlasti poslale su Svajcarskoj, tokom 2001, vise molbi za pokretanje sudskog postupka u Svajcarskoj. Svajcarski pravosudni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organi blokirali su 6,1 miliona evra na racunima 7 optuzenika u 4 banke u Cirihu, Zenevi i Luganu i od tih banaka su zatrazena bankarska dokumenta. Bern je na zahtev Haskog tribunala 1999. naredio zamrzavanje sredstava predsednika Srbije Milana Milutinovica, bivseg potpredsednika Savezne vlade Nikole Sainovica, bivseg nacelnika Generalstaba Vojske Jugoslavije Dragoljuba Ojdanica i bivseg ministra policije, pokojnog Vlajka Stojiljkovica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.