BERIŠA: NIJE BILO PUCNJAVE U MUŠUTIŠTU

Izvor: Kurir, 29.Avg.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BERIŠA: NIJE BILO PUCNJAVE U MUŠUTIŠTU

PRIŠTINA - Kosovska policija demantovala je da se tokom posete grupe Srba selu Mušutište kod Suve Reke čula pucnjava iz automatskog oružja u vreme pravoslavnog obreda povodom praznika Uspenja Presvete Bogorodice na ruševinama istoimenog hrama.

Informaciju o rafalu tokom obeležavanja hramovne slave u Mušutištu objavio je KIM radio iz Čaglavice, pozivajući se na izjavu jednog od raseljenih Srba, koji je juče bio u Mušutištu.

U izjavi za prištinski list Koha Ditore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << portparol kosovske policije za prizrenski region Hazir Beriša, tvrdi da se to nije desilo.

"Nije prijavljen nijedan takav slučaj, ni od monaha, ni od građana. Policijska stanica u Suvoj Reci nije dobila informaciju da je bilo pucnjave", rekao je Beriša.

Portparol policije za region Prizrena je dodao da je sada vreme svadbi, ali da uprkos tome policija nije dobila dojavu da je bilo gde bilo pucnjave.

KIM Radio je preneo da se pre početka liturgije u neposrednoj blizini crkvenog dvorišta začula rafalna paljba, i da policija koja je bila u pratnji grupe srpskih vernika nije reagovala.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.