BEOGRAĐANIN URLAO NA MALOLETNU ĆERKU, PA KAŽNJEN SA 500 EVRA! Evo koje su još stvari strogo zabranjene, a gotovo niko ne zna

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 12:11

BEOGRAĐANIN URLAO NA MALOLETNU ĆERKU, PA KAŽNJEN SA 500 EVRA! Evo koje su još stvari strogo zabranjene, a gotovo niko ne zna

Jedan Beograđanin kažnjen je jer u Crnoj Gori vikao na svoje maloletno dete.

Srpski državljanin (55) iz Beograda kažnjen je sa 500 evra zbog verbalnog nasilja prema svojoj maloletnoj kćerki, saopštio je Sud za prekršaje u Budvi.

Predsednik tog suda Marko Đukanović potvrdio je za medije ovu informaciju i istakao da je retkost da se prekršaji iz oblasti Zakona o nasilju u porodici čine na javnom mestu, jer se "gro istih počini unutar prostora za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanovanje“.

- Ovde se radilo o predmetu iz oblasti zaštita od nasilja u porodici, a žrtva nasilja je maloletno dete okrivljenog. Okolnost da se prekršaj desio na javnom mestu nije bitno obeležje predmetnog prekršaja, već je tretirano kao mesto izvršenja predmetnog prekršaja i kao činjenica koja je cenjena pri odmeravanju prekršajne sankcije - rekao je Đurović.

Kako stoji u saopštenju koje potpisuje Đukanović, "srpski državljanin  iz Beograda kažnjen je kaznom od 500 evra jer je izvršio verbalno nasilje prema svojoj maloletnoj ćerki tako što ju je u sredu oko 16 časova na šetalištu Slovenska obala više puta grubo vređao.

Šta je tačno Beograđanin uradio i kako je dete zlostavljao verbalno, nije poznato, ali nasilje u porodici, ma u kojem obliku, kažnjivo je i neprihvatljivo kako u Srbiji, tako i u većini drugih zemalja.

Da se u Budvi svako neprimereno i opasno ponašanje po sebe i druge kažnjava po hitnom postupku, svedoče i drugi slučajevi. Sud je saopštio i da su ruski državljani kažnjeni 6. jula 2023. godine u hitnom postupku sa ukupno 600 evra jer su 5. jula u parku kod turističkog naselja Slovenska plaža zatečeni da konzumiraju marihuanu.

Državljanin Kuvajta mora da plati kaznu od 2.000 evra jer je pijan izazvao saobraćajnu nezgodu.

- Dana 4. jula kuvajtski državljani je u hitnom postupku kažnjen novčanom kaznom 2.000 evra jer je prethodne večeri na Jadranskom putu upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u visokoj koncentraciji kojom prilikom je izazvao i saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom. Osim kazne, koja mu je naplaćena odmah po izricanju, sud mu je izrekao zabranu upravljanje vozilima od četiri meseca - piše u saopštenju.

Kad krenete na odmor, dobro je da znate pravila koja moraju da se poštuju u zemlji u koju idete jer em može da vam presedne letovanje, em možete ostati bez para! Na primer, ko u Crnoj Gori vozi pijan platiće kaznu i do 2.000 evra, ako pretičete kolonu, za to ćete platiti 450, dok je za vožnju bez nalepnice o registraciji ili Evropskog izveštaja o saobraćajnim nezgodama kazna čak 200 evra. U Bugarskoj su nešto manji iznosi, pa je tako najskuplja kazna 500 evra ako vozite u alkoholisanom stanju ili 300 ukoliko prekoračite brzinu, dok ćete za nepropisno parkiranje biti kažnjeni 100 evra. Ako pričate telefonom dok vozite, u Crnoj Gori je kazna od 65 do 150, u Grčkoj sa 100 evra, a u Bugarskoj "samo" 25 evra.

Na listi sankcija u Hrvatskoj nalazi se zabrana vožnje kofera sa točkićima u vreme kućnog reda u Dubrovniku, a u većini hrvatskih letovališta papreno ćete platiti ako se šetate golišavi (bez majice) van plaže. Na Hvaru udaraju po džepu ako popijete pivo na klupici, a ne u kafiću, na Pagu na plaži u Povljani postavljena su obaveštenja o kazni od 150 evra za sve one koji sa psom dođu na plažu (u tom mestu postoji plaža za pse).

Ako se napijete u javnosti, u Dubaiju mogu da vas pritvore, ako pijete lekove, morate terapiju da imate napismeno inače vam bacaju lekove na aerodromu, a samo venčani parovi smeju u javnosti da se drže za ruke (a ako vas zaustavi policija, morate da pokažete venčani list), dok je ljubakanje međ svetom strogo zabranjeno i kažnjivo (to važi i za Tajland, na primer). U Egiptu budite oprezni kod fotografisanja i šta stavljate na mreže, jer postoji zabrana fotografisanja ili deljenja fotografija scena koje mogu da naruše imidž zemlje... U većini crkava i džamija u svetu obavezna je pristojna odeća, žene, na primer, moraju imati pokrivena ramena, kolena i glavu...

Ako se turisti u Italiji ljube u kolima, hrane ulične mačke i prave kule od peska, mogli bi biti veoma neprijatno iznenađeni jer su neki od italijanskih gradova uveli kazne na ta „antidruštvena" ponašanja. Za zapaljenu cigaretu na plaži u Oristanu, na Siciliji, kazna je 360, a za nošenje bučne obuće, poput klompi, na Kapriju morate izdvojiti 50 evra. U Veneciji ako vas nahvataju da hranite golubove platićete 500, u Bergamu 330 evra...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.