Izvor: B92, 09.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRADSKI PATOLOZI TVRDE DA JE MILOVIC UBIJEN S LEDJA

Strucnjaci beogradskog Instituta za sudsku medicinu izvrsili su u sredu bolnici u Kososvkoj Mitrovici reobdukciju tela Dejana Milovica, kojeg su vojnik Kfora i policajac UNMIK-a ubili u nedelju uvece. Kako javlja dopisnik Radija B92, ponovljena obdukcija izvrsena je na zahtev rodbine pokojnog Milovica zbog sumnje u verodstojnost rezultata medjunarodnih patologa. Kfor je prethodno saopstio da je Milovic ubijen u trenutku kada je potegao pistolj, ali nalazi ponovljene obdukcije pokazuju da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Milovic ipak ubijen sa ledja. Clan ekipe patologa, dr Dragan Jecmenica o nalazima obdukcije za Radio B92 kaze da se "na osnovu medicinskih cinjenica koje su ustanovljene reobdukcijom, moze ustanoviti mehanizam povredjivanja" i da su "u pitanju ustreline na ledjnoj strani tela". "U pitanju su dve ustreline koje su uslovile nastanak smrtnog ishoda", dodao je on.

Iako su medjunardona policija i Kfor u prvim saopstenjima za medije tvrdili da je Milovic ubijen kada je sa uperenim pistoljem pretio svojim goniocima, njihove izjave su sada postale neutralnije. Medjunarodni strucnjaci jos nisu zavrsil ispitivanje nalaza autopsije izvrsene u Pristini, a svoju istragu vodi i UNMIK policija. Prema dosadasnjim saznanjima medjunarodnih organa reda, Milovic nije otvorio vatru na pripadnike policije i danskog Kfora koji su ga gonili, a ubistvo je izvrsio vojnik u, kako se navodi saopstenju, strahu za sopstveni zivot. Podsetimo, do incidenta je doslo u nedelju 6. maja u blizini Kosovske Mitrovice kada je Dejan Milovic pokusao da umakne policajcu i vojniku koji su na putu kontrolisali saobracaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.