Izvor: B92, 27.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"BEOGRADSKE VLASTI DA IZNESU STAVOVE O STANJU NA KOSOVU"

Kosovska Mitrovica -- Srpsko nacionalno vece severnog Kosova najavilo je da ce delegacija te organizacije razgovarati u Beogradu sa predstavnicima vlasti Srbije i Jugoslavije o neresenim pitanjima u vezi sa tim delom pokrajine. Na mitingu odrzanom u severnom delu Kosovske Mitrovice, predsednik Demokratske stranke Srbije za Kosovo, Marko Jaksic, rekao je okupljenim gradjanima da Srbi moraju da budu slozni i jedinstveni, kako bi opstali na Kosovu, javlja za B92 Jelena Aleksic.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pozvao vlasti u Beogradu da se oglase i iznesu svoje stavove o stanju na Kosovu: "Zato predlazem odavde da Srpsko nacionalno vece formira delegaciju i da ode kod najvisih drzavnih funkcionera i Srbije i Jugoslavije, da cuju sta oni misle o svemu ovome".

Clan Izvrsnog odbora Srpskog nacionalnog veca Kosovske Mitrovice, Nebojsa Jovic, uputio je apel medjunarodnoj zajednici da ne pokusava na silu da izdejstvuje zajednicki zivot Srba i Albanaca. "Nama su rane jos uvek sveze i nase rane jos uvek krvare. Mi nemamo nista protiv zajednicko zivota sa Albancima, ali samo onda kada se stvore uslovi za to", rekao je Jovic i zatrazio od vlasti u Beogradu da javno kazu Srbima sa Kosova da li je Kosovo prodato.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.