BEOGRAD POSTAO KONKURENCIJA SVETSKIM METROPOLAMA: Pogledajte kako je Trg republike stao RAME UZ RAME sa NAJLEPŠIM EVROPSKIM TRGOVIMA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD POSTAO KONKURENCIJA SVETSKIM METROPOLAMA: Pogledajte kako je Trg republike stao RAME UZ RAME sa NAJLEPŠIM EVROPSKIM TRGOVIMA (VIDEO)

Trg je otvoreni prostor okružen kućama koji se obično nalazi u samom srcu grada i služi kao centralna tačka okupljanja za sve građane i turiste, ali i kao naličje jedne metropole.

Često se na ili oko trga nalaze važne ustanove, kao što su sudnica ili skupština, a prikladni su i za održavanje koncerata, skupova i drugih događaja koji zahtevaju širok otvoren prostor.

U urbanizmu, trg je planirano otvoreno područje u gradu, obično četvorougaonog oblika. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Neki su trgovi dovoljno veliki da služe kao "narodni trgovi" na kojima se dešavaju bitni događaji jedne nacije.

Nakon rekonstrukcije, danas je otvoren Trg republike, tako da je saobraćaj pušten u rad. Trg je rekonstruisan po najvišim evropskim standardima, pa će građani, ali i turisti imati priliku da na trgu koriste usluge WI-FI interneta, zatim smart klupe, i tačskrin.

Projekat je urađen na osnovu prvonagrađenog rada na konkursu koji je sproveden tokom 2015. godine, a površina obuhvaćena projektom iznosi oko hektar i po, od čega je dve trećine namenjeno pešacima.

Da se tokom rekonstrukcije trga na sve mislilo, govori i podatak da je zasađeno i 27 stabala, uvedena je javna rasveta, a od sada će trg biti mesto gde će se održavati manifestacije kulturnog karaktera.

Takođe, primetno je da Trg republike svojim novim izgledom podseća na brojne evropske trgove, poput rimskih, francuskih, španskih i sl.

Osim što podseća na evropske trgove, Beograd se ponosi i spomenikom Knezu Mihailu koji se nalazi na trgu, a za koji je predviđen da će biti restauriran za mesec dana.

Takođe, sat koji je nekada bio mesto pored koga su se mnogi sastajali, biće premešten na plato Štark arene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.