BELORUSKE SNAGE SADA SU DOBRO PRIPREMLJENE: Rusi ih obučili da rukuju moćnim oružjem za odbranu zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 23:09

BELORUSKE SNAGE SADA SU DOBRO PRIPREMLJENE: Rusi ih obučili da rukuju moćnim oružjem za odbranu zemlje

Oglasilo se Ministarstvo odbrane Belorusije

Beloruske jedinice završile su u Rusiji kurs obuke za rad sa raketama "Iskander", uključujući pitanja primene taktičke nuklearne municije, saopštilo je belorusko Ministarstvo odbrane.

- Jedinice operativno-taktičkog raketnog sistema "Iskander -M" raketnih snaga vojske Belorusije završili su praktičnu obuku u Rusiji. Danas su sleteli na aerodrom Mačulišči pošto su na jednom od poligona u Rusiji prošli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ceo ciklus priprema - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Obuka obuhvata unapređivanje prakse u primeni raketnog sistema, priprema za njegovo raspoređivanje, kao i trenažno-borbena lansiranja. Takođe, vojnici su se detaljno bavili primenom taktičke nuklearne municije.

Nedavno su i beloruski piloti u Rusiji završili obuku kako bi bili spremni da koriste nuklearnu municiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.