BELORUSIJA U OPASNOSTI KAO SRBIJA 1999. GODINE? Rusija spremna da hitno pošalje S-400 i Pancir-S1

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 16:09

BELORUSIJA U OPASNOSTI KAO SRBIJA 1999. GODINE? Rusija spremna da hitno pošalje "S-400" i "Pancir-S1"

Rusija spremna da pomogne

Rusija je spremna da u najkraćem roku razmotri pitanje isporuka Belorusiji sistema protivvazdušne odbrane S-400 i "Pancir-S1", saopštio je zamenik direktora ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Andrej Bojcov.

- Nalazimo se u tesnom kontaktu sa našim beloruskim kolegama po svim pitanjima iz oblasti vojno-tehničke saradnje. Kada stigne odgovarajuće obraćanje za isporuku protivvazdušnog raketnog sistema S-400 i protivvazdušnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raketno-topovskog sistema "Pancir-S1", to pitanje će biti rešeno u najkraćem roku - rekao je on tokom salona naoružanja MILEX-2021.

Ranije je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Belorusije Igor Golub saopštio da su u toku predugovorne radnje za modernizaciju snaga PVO, naoružanih sistemima S-300, sa novim kompleksima "S-400" i "Pancir-S".

Postavlja se pitanje da li se Minsk plaši nekog neželjenog scenarija kao što je to bilo sa SR Jugoslavijom 1999. godine. Belorusija nastoji da se osigura u svakom smislu od neželjenih aktivnosti koje mogu uslediti sa Zapada.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.