BELORUSIJA PODIGLA BORBENU GOTOVOST NA NAJVIŠI NIVO Lukašenko izdao naređenje, pa komentarisao pobunu u Rusiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 10:25

"BELORUSIJA PODIGLA BORBENU GOTOVOST NA NAJVIŠI NIVO" Lukašenko izdao naređenje, pa komentarisao pobunu u Rusiji!

Prema rečima Lukašenka, narod Belorusije je sa zabrinutošću pratio pokušaj pobune u Rusiji.

Zbog događaja od 24. juna u Rusiji, Belorusija je podigla borbenu gotovost vojske na najviši stepen, saopštio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko.

- Dao sam sva naređenja da se vojska podigne u stanje pune borbene gotovosti - rekao je Lukašenko u utorak u Minsku na događaju posvećenom uručenju generalskih epoleta.

- Neću da krijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo je bolno gledati događaje koji su se odigrali na jugu Rusije. Ne samo za mene. Mnogi naši građani su sa zabrinutošću to pratili - rekao je predsednik Belorusije.

- Naša otadžbina od Bresta do Vladivostoka - to je teritorija, sloboda i naši narodi koji tu žive žive. Istorija pamti: Belorusi znaju da brane svoju zemlju. Bili smo i bićemo jači od bilo kakvih izazova - rekao je predsednik Belorusije.

Jevgenij Prigožin, šef Vagnera, navodno je stigao u Belorusiju, nakon što se dva dana nije znalo gde se nalazi. On je, proteran u Belorusiju, nakon pokušaja pobune protiv ruskog vojnog vrha.

Poslovni avion osnivača Vagnera doleteo je iz ruskog grada Rostova na Donu u Belorusiju, a još jedna letelica stigla je iz Sankt Peterburga.

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je sinoć borce paravojne formacije ''Vagner'' da potpišu ugovor sa ruskim Ministarstvom odbrane, ili da se vrate kući ili da idu u Belorusiju, i dodao da su većina boraca te grupe patriote koje su izmanipulisane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lukašenko naredio punu borbenu gotovost zbog pokušaja oružane pobune u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2023

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je, zbog pokušaja oružane pobune u Rusiji, izdao naređenje da se vojska stavi u punu borbenu gotovost, prenosi agencija RIA Novosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.