BELIVUK HTEO DA PREKINE ODMOR OD KLANJA ZBOG NJEGA: Mafijaš Votka imao živi štit na sahrani Bojovićevog kuma, krili ga ispod neprobojnih kišobrana

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 13:34

BELIVUK HTEO DA PREKINE "ODMOR OD KLANJA" ZBOG NJEGA: Mafijaš Votka imao živi štit na sahrani Bojovićevog kuma, krili ga ispod neprobojnih kišobrana

Plan je navodno bio, da Banovića ubiju nakon što "reše" Milana Ljepoju iz Niša.

Veljko Banović, zvani Votka, jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, bio je meta Veljka Belivuka i njegova kriminalne grupe.

Kako se navodi u optužnici Veljko Belivuk je zbog Banovića nameravao da prekine "planirano odmor od klanja".

Votka, je poslednji put javno viđen u Srbiji 2018. godine, na sahrani Dragoslava Miloradovića, kuma i jednog od najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prijatelja Luke Bojovića.

- Banovićevo prisustvo na sahrani odjeknulo je podzemljem. Pojavio se s nekoliko telohranitelja, koji su ga i kišobranima štitili od pogleda, ali i eventualnih napada. Upoznati tvrde da je reč o takozvanim neprobojnim kišobranima. Sudeći po tome, on je znao da je meta - objašnjava sagovornik i dodaje da postoje operativne informacije da je Banović i posle toga dolazio u Srbiju.

- Belivukova poruka zapravo pokazuje da su na Banovića gledali kao na prioritetnu metu. Ništa manje truda nisu ulagali ni da dođu do Filipa Koraća, upravo fotografije ubijenog Gorana Veličkovića, na čijim su leđima nožem napisali "Korać pi*ka", svedoče da su želeli i njega da se dokopaju - objašnjava izvor.

Podsetimo, Bojović i Korać navodno blisko sarađuju sa škaljarskim klanom, dok je Belivuk prema navodima tužilaštva u bliskim poslovnim i prijateljskim odnosima s vođama suprotstavljenog kavačkog klana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.