BELI ZA MANJE OD MESEC DANA UPECALI 272 ŠVERCERA: Od novca od kazni država bogatija za preko 10.000 evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 22:56

"BELI" ZA MANJE OD MESEC DANA "UPECALI" 272 ŠVERCERA: Od novca od kazni država bogatija za preko 10.000 evra

Oni građani koji nisu članovi povlašćenih kategorija moraju da plaćaju karte za vožnju, ali mnogi ovo ignorišu, a neki od njih dobili su i zaslužene kazne.

Iako novi sistem naplate karata živi već dva meseca, a intenzivna terenska kontrola se vrši u poslednjih mesec dana, i dalje ima onih koji odbijaju da plate više nego prihvatljivu cenu karte za vožnju gradskim prevozom u Beogradu.

Od petog juna, kada je započela intenzivna terenska provera karata u autobusima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << beogradskog gradskog saobraćajnog preduzeća, vršioci dužnosti kontrolora karata, beogradski "beli" policajci, uhvatili su i kaznili 272 švercera, a ukupno su prekontrolisali 36.946 putnika.

- Komunalna milicija je u periodu od 5. 6. 2023. godine do 28. 6. 2023. godine izvršila kontrolu u 3.304 vozila javnog gradskog prevoza i kontrolisala ukupno 36.946 putnika. Prilikom navedenih kontrola izdata su ukupno 272 prekršajna naloga za vožnju bez vozne isprave/karte - navode u Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Prema ovoj računici, svaki 135. putnik u poslednjih mesec dana bio je uhvaćeni švercer u gradskom prevozu, a ako je kazna 5.000 dinara, ukupna svota zarađena od uhvaćenih švercera iznosi 1.360.000 dinara, odnosno nešto više od 11.500 evra.

Koja su ovlašćenja "belih" policajaca i šta ste u obavezi da uradite kada vam traže da pokažete kartu možete videti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.