Izvor: B92, 06.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BELI DVOR OTVARA VRATA ZA POSETIOCE

Beograd -- Princ Aleksandar II i princeza Katarina otvorice vrata Belog dvora za surete privrednika i drzavnika. U petak i u subotu bice organizovana velika humanitarna akcija za pomoc zdravstvenim ustanovama u medicinskoj opremi i vozilima hitne pomoci, pod pokroviteljstvom Fondacije princeze Katarine. "Dobili smo mnoga obecanja ljudi da ce doci da vide kakva je situacija u bolnicama. Nas narod je vrlo specifican i on treba da ima bolju buducnost. Ja sam majka i razumem kako se oseca neka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << druga majka cijem su detetu potrebni lekovi ili dobro opremljena bolnica. Ne zelim da vidim da nas narod pati, a ti aparati su nada za nas narod", rekla je princeza Katarina.

Pored darodavaca, gosti ce biti i premijer Srbije Zoran Djindjic, ostali clanovi republicke vlade i diplomatski kor. U subotu, na radnom dorucku u Belom dvoru, bice organizovan susret predstavnika Vlade, investitora i privrednika, na kom ce biti vodjeni razgovori o podsticanju privrednog razvoja i konkretnijoj saradnji inostranih i domacih kompanija.

U skoroj buducnosti, u planu je da Beli dvor bude pristupacan svim posetiocima, s tim sto ce postojati organizovani obilasci u odredjenim vremenskim periodima, kaze princ Aleksandar II. "Potrebna nam je dobra organizacija, a dobra organizacija u nasoj zemlji je problem. Cilj je da Dvor bude otvoren za narod", rekao je on.

U okviru skolske ekskurzije, prosle nedelje su ucenici iz Zajecara obisli taj kompleks i to je jedan od vidova otvorenosti koji ce biti praktikovan u Belom dvoru, kaze Aleksandar II. Tako ce u utorak doci 500 ucenika generacije iz isto toliko srednjih skola sirom Srbije, koji ce dobiti posebne pohvalnice od princa Aleksandra II.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.