BELEX indeksi se oporavili, trgovanje oskudno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 16:22

BELEX indeksi se oporavili, trgovanje oskudno

Investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija bila je i danas oskudna, dok su BELEX indeksi nadoknadili gubitke zabeležene u ponedeljak.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je preko 3,7 miliona dinara (32 hiljade evra).

Indeks BELEX 15 se oporavio za 0,1 odsto i zaključio trgovanje na 782,32 poena, a BELEXlajn je ojačao za petinu procenta na 1.661,81 poena.

Najveći promet, vredan oko 0,7 miliona dinara, ostvarila je akcija "Dunav osiguranja" po nepromenjenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ceni od 3.650 dinara, a sledi saobraćajno preduzeće Lasta, čija se akcija takođe zadržala na ranijem cenovnom nivou od 1.200 dinara uz realizaciju od 0,6 miliona dinara.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je bilo jedini dobitnik s porastom cene od 2,5 posto na 8.200 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara, dok je Naftna industrija Srbije jedina zabeležila gubitak vrednosti za više od 0,1 odsto, na 607 dinara, a istrgovana je za 0,3 miliona dinara.

Aktivnost na MTP tržištu je takođe bila anemična, što ilustruje podatak da je najveći promet iznosio samo 0,2 miliona dinara, a ostvarilo ga je poljoprivredno društvo Irmovo Kisač po nepromenjenoj ceni od 2.400 dinara.

Strani investitori ni danas nisu aktivni na domaćem tržištu akcija u meri koja je vredna pomena, ali su, s druge strane, učestvovali u kupovini državnih dužničkih hartija sa udelom od 48 procenata.

Pet serija obveznica Republike Srbije denominovanih u evrima istrgovano je zajedno za približno 1,3 miliona dinara (10,9 hiljada evra), uz gotovo pođednak udeo svake pojedinačno u ukupnom prometu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.