BELA KUĆA RAZBESNELA AZERBEJDŽANCE: Baku šokiran reakcijom Trampove administracije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 00:17

BELA KUĆA RAZBESNELA AZERBEJDŽANCE: Baku šokiran reakcijom Trampove administracije!

Sve se jasno vidi na terenu

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan saopštio je da je stupio u kontakt sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom i da je pozvao sve strane da poštuju primirje.

- Danas, tokom mog telefonskog razgovora sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom, ponovio sam da Azerbejdžan i Jermenija treba da izvrše svoje obaveze vezano za prekid vatre. Narodi obe zemlje su pretrpeli teške gubitke, dok narod Jermenije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se suočio sa vojnim ofanzivnim operacijama, ima najviše gubitaka - navodi se u saopštenju O'Brajana.

On je istakao da ne postoji vojno rešenje sukoba.

- Pozivamo sve spoljne snage da se uzdrže od mešanja i da se pridruže SAD u njihovom stremljenju da se obnove pregovori pod pokroviteljstvom kopredsedavajuće Minske grupe OEBS-a - rekao je O'Brajan.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.