BEBA

Izvor: Kurir, 21.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEBA

Nada Berček, supruga bivšeg pripadnika JSO Branka Berčeka (30), rodila ćerku Natašu, beba napravljena tokom posete u „luksuznom“ odeljenju Centralnog zatvora!

BEOGRAD - Branko Berček Maći (30), pripadnik Jedinice za specijalne operacije koji je zbog ubistva Ivana Stambolića osuđen na 40 godina robije, dobio je juče ćerku! Kurir saznaje da se Berčekova supruga Nada porodila juče ujutro u 7.30 sati, u porodilištu u Loznici, i da je devojčica dobila ime Nataša. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Vest o rođenju drugog deteta Berček je juče saznao u požarevačkom kazamatu Zabela, u koji je iz beogradskog Okružnog zatvora prebačen krajem avgusta ove godine. Inače, i sina prvenca Nikolu Berčekova supruga Nada rodila je dok joj je suprug bio u zatvoru. Nikola se, naime, rodio u vreme policijske akcije „Sablja“, samo nekoliko nedelja pošto je pripadnik rasformiranih „crvenih beretki“ uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u otmici i ubistvu Ivana Stambolića. Nataša i njena mama su dobro, i za nekoliko dana će se pridružiti četvorogodišnjem Nikoli u njihovoj kući u Loznici.

Prema Kurirovim računicama, mala Nataša začeta je iza zatvorskih zidina, ali u Okružnom zatvoru, gde bračne posete pritvorenicima, inače, nisu dozvoljene. Berček je sa svojom suprugom mogao da ima seksualni odnos zahvaljujući njihovoj sposobnosti i umeću, ali i nepažnji zatvorskih čuvara.

Naime, prema saznanjima Kurira, Nada i Branko iskoristili su nepažnju čuvara u takozvanom Hajat odeljenju, prilikom posete u sobi u kojoj su bili sami. Zid sobe za posete je u staklu, a ispred nje dežura obezbeđenje. Kako je bilo moguće da čuvari ne primete šta se dešava iza njihovih leđa, nije poznato.

Željko Kovačević, koji je u to vreme bio upravnik ove posebne pritvorske jedinice, juče nije bio dostupan za komentar u vezi sa ovim slučajem, a Berčekov zatvorski greh otkriven je tek nekoliko meseci kasnije, kada se njegova supruga pojavila u poseti sa stomakom do zuba. U to vreme, krajem avgusta, Berček je prebačen iz beogradskog kazamata u požarevačku Zabelu, a Nada je tada već bila u sedmom mesecu trudnoće.

Berček, je, inače, u Zabelu prebačen mesec dana pošto je Vrhovni sud Srbije odbio kao neosnovane žalbe njegovog i advokata bivšeg komandanta JSO Milorada Ulemeka Legije i potvrdio im presude kojom su osuđeni na maksimalne kazne zatvora za ubistvo Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine. Berčekovi saborci, koji su ranije pravosnažno osuđeni na po 30 godina zatvora za ovo delo, Leonid Milivojević i Dušan Maričić Gumar, takođe su na izdržavanju kazne u tom zatvoru.

Da li će neko od Berčekovih saboraca krenuti njegovim stopama i kad je u pitanju rad na poboljšanju nataliteta u Srbiji, videćemo narednih meseci.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.