BEBA POPOVIĆ OPTUŽIO KURIR!

Izvor: Kurir, 09.Okt.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEBA POPOVIĆ OPTUŽIO KURIR!

BEOGRAD - Vladimir - Beba Popović opet udara na Kurir! Nekadašnji direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima optužio je juče naš list da je mafijaški! Rečnikom koji se nimalo ne razlikuje od onog koji upotrebljavaju poslanici LDP i Bebin prijatelj Čedomir Jovanović, Popović je, bez ikakvog povoda i iznošenja činjenica, tokom govora koji je održao u sudnici Prvog osnovnog suda u nekoliko navrata ponovio teške optužbe.

- Pogledajte ko sedi u publici, koji su novinari >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << došli na ovo suđenje! Novinari mafijaških novina Kurira i Presa - kazao je Popović, negodujući što, kako je rekao, novinari od sudskog procesa prave političke teme.

Sudija Violeta Jovanović upozorila ga je da ne može da iznosi takve kvalifikacije, ali je on uporno nastavljao.

- To su novinari listova koji nisu listovi, već mafijaški mediji, koji su krenuli da Mihajlovićeve laži sa suđenja prikazuju kao sudske odluke, a onda se meni sudi - nastavio je usplahireno da govori Popović.

Na suđenju koje se u ovom sudu vodi po njegovoj privatnoj tužbi protiv bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića za uvredu i klevetu, on je iskoristio priliku da kaže da nikakve veze nije imao ni s policijskom akcijom „Mreža“, niti s političkom pozadinom ubistva Zorana Đinđića. Ove navode, kao i one da je „Beba Popović šef mafije“, izneo je upravo Mihajlović.

- To je priča korumpiranog mučenika, koji je promenio sve političke režime. Da ne bi završio u zatvoru, bio je spreman da napadne i oca i majku i rođeno dete, pa zašto ne bi i mene. Napao sam Miroslava Miškovića, a on je iz mišje rupe izvukao Mihajlovića da ga brani - kazao je Popović.

Kao obrazloženje za ove navode rekao je da je bivši prvi čovek policije krenuo u kampanju protiv njega jer je preko vlasnika „Delte“ sklopio „dil“ s tadašnjim predstavnicima vlasti da bude zaštićen zbog zloupotreba koje je počinio. Zauzvrat, kako tvrdi Popović, pristao je da iznese neistinite navode o političkoj pozadini atentata na premijera.

- Mihajlovićeva uloga bila je da zaštiti i abolira one koje su sud i porodica pokojnog premijera označili kao političke inspiratore ubistva - Vojislava Koštunicu, Radeta Bulatovića, Acu Tomića... Zauzvrat, nije uhapšen u leto 2007. zbog toga što je ucenjivao ljude koji su bili predmet akcije „Mreža“ - poručio je Popović.

Dušan Mihajlović se juče nije pojavio u sudu, a nije odgovarao ni na naše pozive.

Redakcija Kurira odlučila je da Vladimiru Popoviću omogući da na sudu dokaže optužbe na račun našeg lista.

Jelena Spasić

Popovićeve optužbe bez dokaza

Vladimir - Beba Popović nije imenovao „mafijaša“ koji, prema njegovim saznanjima, stoji iza lista Kurir. Ipak, iste optužbe izneo i na račun još jednog dnevnog lista, s tom razlikom što je vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića označio kao ključnog čoveka.

- Dušan Mihajlović je dao intervju tim Miškovićevim mafijaškim novinama - kazao je Popović, a posle upozorenja sudije dodao:

- Dobro, tajkunskim novinama!

Popović je naveo da ni tri godine pošto je izneo optužbe na račun Miškovića, Milka Forcan nije iznela ni deseti deo onoga što je on rekao:

- Svako ko u Srbiji za Miškovića kaže ružnu reč mora da dobije ćušku, a to je potvrdila i Forcanova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.