BEBA BILA SVA MODRA, CRNA! DETE UPALO U WC ŠOLJU Detalji porođaja na Autobuskoj stanici u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 15:01

"BEBA BILA SVA MODRA, CRNA! DETE UPALO U WC ŠOLJU" Detalji porođaja na Autobuskoj stanici u Beogradu

Telefonski im je rečeno šta dalje treba da rade, odnosno kako da podvežu pupčanu vrpcu, što su oni i učinili, i potom su sačekali lekare.

"Čula sam kako neko viče: "Upomoć!". Utrčala sam u toalet i zatekla devojku, veoma uznemirenu, izbezumljenu, totalno van sebe! Žena, oko 20 godina, već se bila porodila, a dete je upalo u WC šolju! Izvadila sam bebu, bila je sva modra, crna! Uspela sam da je oživim!"

Ovako za "Blic" priča Zdravka Rutić, radnica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na održavanju higijene toaleta na Glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu, koja je svedočila neverovatnoj sceni, kava joj se nikada u životu nije desila, ali se srećom na kraju sve dobro završilo.

Ubrzo je, kaže, došlo i obezbeđenje koje je pozvalo Hitnu pomoć.

Rutić kaže da je žena rodila dečaka i da se zove Vuk.

A sve je krenulo kada je autobus koji na relaciji Kovin-Kuršumlija, napravio pauzu u Beogradu, na Glavnoj autobuskoj stanici.

Unutra je bila i žena stara oko 20 godina, u devetom mesecu trudnoće. Putovala je sa majkom i ćerkom. Pauzu je iskoristila da ode do toaleta.

Kako saznajemo, u jednom trenutku ta žena, odnosno majka trudnice, počela da viče: "Upomoć, upomoć!". Među prvima koji su se tu zatekli bila je upravo Rutić, žena heroj današnjeg dana!

Uspela je da izvadi bebu iz WC šolje, oživi je i pomogne majci do dolaska Hitne pomoći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"MAZILA SAM JE, POLJUBILA I REKLA - VUK! TAKO SE I ZOVE!" Zdravka, nova heroina Beograda: Izvadila bebu iz WC šolje, oživela je, tešila uplašenu majku, a onda je i sama uzela šećer i vodu

Izvor: Blic, 08.Avg.2023, 13:23

Heroinu jučerašnjeg dana koja je spasila bebu rođenu u toaletu autobuske stanice, Zdravku Rutić, danas svi pozdravljaju na Glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu i čestitaju joj. Hrabra žena kaže da je i dalje pod stresom i u šoku od svega što je doživela, ali osmeh sa lica ne skida.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.