BBC je pomešao Kobija i Lebrona u vesti o pogibiji Mambe! Ovaj snimak je razbesneo pola planete

Izvor: Večernje novosti, 27.Jan.2020, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC je pomešao Kobija i Lebrona u vesti o pogibiji Mambe! Ovaj snimak je razbesneo "pola planete"

Uglednom britanskom BBC-ju se potkrala velika greška prilikom izveštavanja o smrti jednog od najboljih košarkaša svih vremena - Kobija Brajanta Uglednom britanskom BBC-ju se potkrala velika greška prilikom izveštavanja o smrti jednog od najboljih košarkaša svih vremena - Kobija Brajanta.BBC je, objašnjavajući da je Brajant nastradao u nedelju 26. januara, posle kolaža Kobijevih fotografija, slučajno stavio snimak Lebrona Džejmsa u drugom delu priloga o tragičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << smrti Mambe.Ovo je izazvalo negativne reakcije brojnih novinara sa Ostrva, ali i širom sveta koji su kritikovali britanski javni servis zbog skandaloznog propusta, nazivajući ga sramotom.Jedna od kritika se odnosila na to da u montaži nisu čak primetili ni da na leđima Lebrona piše drugo prezime, a ne Brajant, dok su drugi upotrebljavali i teže kvalifikacije za ovakav propust.Pogledajte snimak zbog kog su svi "napali" BBC, ali i neke od reakcija onih koji su u kritikama tog javnog servisa učestvovali. Da podsetimo, Brajant je zajedno sa ćerkom Đianom i još četvoro ljudi nastradao u helikopterskoj nesreći u gradu Kalabasasu u Kaliforniji u 41. godini.Who cut this????? BBC news using footage of Lebron James instead of Kobe Bryant in their obit!!!!! IT EVEN SAYS JAMES ON HIS SHIRT pic.twitter.com/QaWpivLDji— Geoff Jein (@geoffjein) January 26, 2020

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika greška BBC-ja: Snimcima Džejmsa izvještavali o smrti Brajanta

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2020

Uglednom britanskom BBC-ju se potkrala velika greška prilikom izvještavanja o smrti jednog od najboljih košarkaša svih vremena - Kobija Brajanta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.