BBC i kraljevska porodica: Propusti oko intervjua pogoršali su odnos mojih roditelja

Izvor: B92, 22.Maj.2021, 10:11

BBC i kraljevska porodica: Propusti oko intervjua pogoršali su odnos mojih roditelja

Pošto je istraga zaključila da je BBC postupio daleko ispod standarda, princ Vilijam je rekao da ga je "najviše rastužilo" to što Dajana nikad nije saznala da je bila obmanuta.

Vojvoda od Kembridža smatra propuste BBC-ja u vezi sa intervjuom sa njegovom majkom krivim za potpirivanje njene paranoje i pogoršanje odnosa njegovih roditelja.

On je rekao da su njegovu majku izneverili ne samo "reporter koji se oteo kontroli", već i šefovi BBC-ja.

Vojvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Saseksa je za smrt majke okrivio toksičnu medijsku kulturu.

Džoni Dajmond, dopisnik za kraljevsku porodice

Teško je prenebregnuti činjenicu koliko su bile uzburkane emocije koje je izrazio princ Vilijam.

Ne samo u vezi sa Martinom Baširom, već i čitavim BBC-jem, za koji smatra da je potpuno propustio da istraži ovo pitanje i zataškao elemente koji nisu bili po njegovoj volji.

Ističem, nije bilo govora o tome da se ispod ovoga podvlači crta, nije bilo govora o tome da se sve ovo desilo pre mnogo vremena.

Umesto toga, on direktno optužuje BBC za navođenje njegovih roditelja na razvod i igranje izvesne uloge u događajima koji su doveli do smrti njegove majke.

Hari je takođe izdao saopštenje, ne toliko ljutito, ne toliko oštro, umesto toga se pozivajući, kao i ranije, na "kulturu eksploatacije i neetičke prakse".

U prošlosti je, naravno, Hari bio taj koji je bio ljut na medije, a Vilijam je delovao kao da se pomirio s tim, ali je drugi u redu za nasleđivanje prestola sada pokrenuo žestok napad na BBC, što je znak njegove duboke povređenosti i dubokog zaprepašćenja.

Erl je za novi dokumentarac BBC Panorame rekao:

"Ironija je da sam Martina Bašira upoznao 31. avgusta 1995. godine - a ona je poginula tačno dve godine kasnije i ja zaista nalazim vezu između ta dva događaja."

On je rekao da je "bilo prilično jasno" kad je upoznao Bašira sa Dajanom u septembru 1995. godine "da će svi prestati da budu ljudi od poverenja i zaista mislim da je Dajana izgubila poverenje u neke ključne ljude."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.