Велика Британија: Амбасадор Кине позван на разговор због хапшења новинара „BBC“-a

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 13:45

Велика Британија: Амбасадор Кине позван на разговор због хапшења новинара „BBC“-a

Министарство спољних послова Велике Британије позвало је на разговор кинеског амбасадора у Лондону због напада кинеске полиције на дописника BBC-a који је извештавао са протеста у Шангају, пренео је данас лондонски дневник Ивнинг Стандард, али из британског министарства за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сада нема потврде ове информације. Фото:WikimediaCommons/Reinhold Möller Протеклих дана демонстранти су у неколико градова широм Кине протестовали против строгих анти-ковид мера, демонстрирајући грађанску непослушност која је без преседана од како је на челу државе председник Си Ђинпинг.
BBC је раније пренео да је њихов дописник Ед Лоренс претучен и с лисицама на рукама спроведен у притвор док је „покривао“ протесте у Шангају.
„Задржан је неколико сати пре него што је пуштен. Током хапшења, полиција га је тукла и ударала ногама иако је био на дужности као акредитовани новинар“, наводи се у извештају BBC-a.
Кинеско министарство спољних послова оспорило је ове наводе и саопштило да се новинар није легитимисао као извештач.
Peking: Kina je država vladavine zakona, novinari da se bave svojim poslom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика Британија: Амбасадор Кине позван на разговор због хапшења новинара „BBC“-a се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.