Izvor: B92, 04.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BATIC: KUK NIJE POSTAVLJAO ULTIMATUME

Republicki ministar pravde Vladan Batic izrazio je u sredu zadovoljstvo posle razgovora sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije Robinom Kukom koji "nije postavljao nikakve uslove, niti ultimatume", povodom izrucenja bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica Haskom tribunalu, prenosi FoNet. Kuk je pozdravio donosenje novog zakona o saradnji sa Medjunarodnim haskim tribunalom i ocenio da je to dobar korak.

Batic je izjavio da je u razgovoru s Kukom rekao "nesto u cemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nismo u potpunosti slozili, a to je da je neophodno da Haski tribunal na isti nacin optuzi, recimo, i politicke lidere kosovskih Albanaca da se ne bi stvorio utisak o nekakvoj selektivnoj pravdi. Gospodin Kuk me je uverio da Haski tribunal sudi svima i da ce i on licno i njegova vlada nastojati da tako bude i ubuduce", rekao je Batic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.