BASNOSLOVNA CIFRA! Džonson i Džonson objavio KOLIKO je zaradio od vakcina samo u prvom kvartalu - ogromna suma novca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 22:32

BASNOSLOVNA CIFRA! Džonson i Džonson objavio KOLIKO je zaradio od vakcina samo u prvom kvartalu - ogromna suma novca!

Samo zarada farmaceutskog sektora kompanije porasla je na 6,20 milijardi dolara.

Američka kompanija Džonson & Džonson (J&J), čija je vakcina protiv kovida 19 stopirana prošle nedelje radi provere izveštaja o retkim slučajevima krvnih ugrušaka, izvestila je danas da je prodaja te vakcine u prvom kvartalu iznosila 100 miliona dolara.

Kompanija je ranije objavila da će njena vakcina protiv koronavirusa biti dostupna na neprofitnoj osnovi do kraja pandemije, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters.

Ovaj proizvođač sada očekuje profit za celu godinu, na prilagođenoj osnovi, od 9,42 do 9,57 dolara po akciji u odnosu na prethodnu prognozu od 9,40 do 9,60 dolara po akciji, jer je prodaja lekova protiv raka pomogla da kvartalni profit poraste za skoro 7,0 odsto.

Samo zarada farmaceutskog sektora kompanije je porasla na 6,20 milijardi dolara, ili na 2,32 dolara po akciji u prva tri meseca tekuće godine, sa 5,80 milijardi dolara, odnosno 2,17 dolara po akciji godinu dana ranije.

Američki regulatori su prošle nedelje zaustavili upotrebu J&J vakcine protiv kovida kako bi istražili izveštaje o retkim, ali ozbiljnim slučajevima pojave krvnih ugrušaka kod osoba koje su je primile.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU će u proseku platiti 15,5 evra za svaku dozu vakcine Fajzer-Biontek

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 15:21

Evropska unija pristala je da u proseku plati 15,50 evra (18,60 dolara) po dozi za vakcinu Fajzer-Biontek, preneo je danas španski list "Vanguardia"...Taj list je na svojoj veb stranici objavio kopiju dokumenta, za koju tvrdi da je zapravo ugovor koji je Evropska komisija potpisala u novembru, prenosi...

Nastavak na B92...

BMW u prvom kvartalu poslovao bolje od očekivanja

Izvor: AutoBlog, 21.Apr.2021

BMW grupa je zabeležila rast prodaje u svim glavnim regijama sveta u prvom tromesečju. To se takođe odražava u postignutim rezultatima.Prihod grupe se povećao gotovo četvorostruko, na 3,76 milijarde evra. Zarada pre kamata i poreza od automatizacije je porasla na 2,24 milijarde evra u prva tri...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.