BANDIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK: Gradonačelnik Zagreba sahranjen uz zvuke svojih najdražih pesama

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 14:46

BANDIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK: Gradonačelnik Zagreba sahranjen uz zvuke svojih najdražih pesama

Sahrani je prisustvovao veliki broj ljudi

Na groblju Mirogoj danas je sahranjen gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Bandić je sahranjen uz svoje najdraže pesme: Oci u oci, Na omiškoj stini i Pod brajde u izvđenju klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj“.

U mimohodu kraj odra, na kojem je bio kovčeg prekriven crvenim ružama, od Bandića se oprostio veliki broj ljudi, među kojima i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i kolege iz gotovo svih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradova ex Jugoslavije.

Sahrani nije prisustvovao srpski patrijarh Porfirije, koji je bio najavljen, a u međuvremenu je iz SPC saopšteno da je u preventivnoj izolaciji zbog kontakta sa korona zaraženo osobom. Sahrani su prisustvovali predstavnici državnog vrha Hrvatske, politički lideri vlasti i opozicije, ali ne i predsednik Zoran Milanović, koji je juče izjavio da je šokiran Bandićevim odlaskom, kojeg je, kako je rekao, poznavao lično i blisko.

Bandić je u umro u 66. godini. Na mestu gradonačelnika Zagreba bio je u šestom mandatu, a tokom tih godina bio je osporavan i hvaljen.

Od bandića se prigodnim rečima oprostio premijer Andrej Plenković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.