BAKU JE SPREMAN DA TO UČINI: Predsednik Azerbejdžana postavio novi uslov

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 09:40

BAKU JE SPREMAN DA TO UČINI: Predsednik Azerbejdžana postavio novi uslov

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je Baku spreman da zaustavi rat u Nagorno-Karabahu, ali da bi se to desilo Jerevan se mora obavezati da će povući vojsku sa okupiranih teritorija.

- Kao prvo, verujem da što se pre rat završi to će biti bolje. Više puta sam govorio i mogu još jednom ponoviti da ako premijer Jermenije preuzme obavezu da oslobodi ostatak teritorija, mi smo danas spremni da se zaustavimo. On to još nije učinio - rekao je Alijev u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << italijanskom listu "La republika".

Predsednik Azerbejdžana je istakao da kompromis Jerevana treba da bude "potpuno oslobađanje svih okupiranih teritorija u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN i realizacijom njihovih osnovnih principa".

- Prema osnovnim principima, u početku treba da bude oslobođeno pet regiona, a zatim još dva. Mi smo jednostrano već oslobodili četiri regiona. Zbog toga Pašinjan treba da kaže da se vojska treba povući sa teritorija koje su i dalje pod okupacijom – Agdamskog, Kelbedžarskog i Lačinskog regiona. Ali on to ne saopštava. To pokazuje da on ne želi da se rat okonča - zaključuje Alijev.

Podsetimo, borbe na kontakt liniji zaraćenih strana u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

Vesti o dešavanjima u Nagorno-Karabahu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ja sam spreman da zaustavim rat, ali..."

Izvor: B92, 04.Nov.2020

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je Baku spreman da zaustavi rat u Nagorno-Karabahu...Međutim, da bi se to desilo, dodao je Alijev, da bi se to desilo Jerevan se mora obavezati da će povući vojsku sa okupiranih teritorija..."Kao prvo, verujem da što se pre rat završi to će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.