BAKIR U PROBLEMU?! Tužilaštvo naredilo da se pokrenu predistražne radnje protiv Izetbegovića zbog revizije TUŽBE protiv Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 20:10

BAKIR U PROBLEMU?! Tužilaštvo naredilo da se pokrenu predistražne radnje protiv Izetbegovića zbog revizije TUŽBE protiv Srbije!

Nekadašnji član Predsedništva BiH suočen je sa optužbama različitog karaktera.

SIPA zatražila dokumente o Bakiru Izetbegoviću zbog revizije tužbe protiv Srbije, te presude "Ljubić".

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zatražila je od Predsedništva BiH dokumente koji se odnose na reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije.

Kako se navodi zaprimljena je anonimna prijava protiv Bakira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Izetbegovića zbog navodnog počinjenog krivičnog dela neizvršenja presude Ustavnog suda BiH u slučaju Božo Ljubić.

Državna agencija za istrage i zaštitu postupa po zahtevu Tužilaštva BiH.

Iz dokumenta je vidljivo da SIPA “prikuplja informacije”.

- Obaveštavamo vas da policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u skladu sa Naredbom Tužilaštva BiH preduzima mere i radnje u sklopu kojih je potrebno da nam dostavite podatke o licima Bakir Izetbegović, Dževad Mahmutović, Elvir Čamdžić i Sakib Softić, u cilju utvrđivanja koje su funkcije, pozicije i poslove imenovani obavljali 2017. godine. Također, ako ste u mogućnosti, potrebno je da nam dostavite podatke ko su bili imenovani članovi ekspertne grupe za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije - navodi se u zahtevu SIPA-e Predsedništvu BiH.

Nije donesena naredba o provođenju istrage, kako se vidi u dokumentu, nego SIPA "prikuplja informacije".

Podsetimo, Međunarodni sud pravde u Haagu je pre nekoliko godina odbacio i zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije. Tada je u fokus došao legitimitet agenta podnosioca Sakiba Softića, a kasnije je i Bakir Izetbegović govorio o tome zašto revizija nije uspela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.