Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 19:05

BAKA UDOMILA PSA LUTALICU kad je videla da gladuje na ulici, on je posle četiri dana UBIO: Policija morala da upuca životinju!

Policija je morala da upuca životinju da bi spasila bivšu čuvarku En, ali je ona umrla u bolnici.

Britansku baku koju je ubio pas lutalica kog je udomila, veterinar je upozorio da se ne brine o njemu, jer je opasno, otkrila je španska policija.

Policija je potvrdila da je identifikovala vlasnika zalutalog psa i da vodi istragu protiv njega zbog sumnje da je izvršio ubistvo iz nehata.

Dobrodušna En Šilds (67) uvela je psa u svoj španski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dom nakon što ga je videla da gladuje, ali je ostala sa "katastrofalnim" povredama glave i ruke nakon što ju je napao četiri dana kasnije.

Policijski istražitelji su u svojim prvim zvaničnim komentarima rekli da je vlasnik psa identifikovan iako nije imao mikročip. Oni su takođe potvrdili da mu je zabranjeno da poseduje pitbulove i druge pse klasifikovane kao "potencijalno opasni" u Španiji zbog prethodnih prekršaja.

On je opisan kao 35-godišnji Španac, ali detektivi ga nisu imenovali.

- Žrtva je pronašla životinju u akutnom stanju neuhranjenosti i sa jasnim znakovima napuštenosti, sa bolestima poput pseće šuge, četiri dana pre nego što je okončan njen život. Veterinar koji je video životinju upozorio ju je da je opasna i da ne treba da je primi, ali je ignorisala upozorenja - rekao je portparol Civilne garde u Valensiji u blizini Aninog imanja u Makastreu.

Policija je uzela 15 izjava od različitih ljudi i dobili fotografije koje prikazuju životinju, koja je bila stara oko dve godine, u različitim fazama svog života.

- Čovek koji je trenutno pod istragom, kao i neki od njegovih rođaka, prepoznali su životinju kada su mu prikazane dobijene fotografije. Policajci su takođe otkrili da je posedovao pse sličnih karakteristika bez neophodne zaštite i nege - rekao je portparol.

En je nazvala psa Čoci nakon što ga je primila. Komšije su podigle uzbunu nakon što su je čule kako vrišti kada je napadnuta.

Njena ćerka Sara (43) iz Prestona, rekla je nakon smrti mame udovice da je bila "ljubitelj životinja".

- Njena namera nikada nije bila da zadrži psa, ali su sva skloništa za životinje bila puna - rekla je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.