BAKA ROSANDA IZ NIŠA U ŠOKU: Šalju je u zatvor zbog mačora

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAKA ROSANDA IZ NIŠA U ŠOKU: Šalju je u zatvor zbog mačora

Nišlijka Rosanda Rubežić (77) danas je u pratnji dvojice policajaca sprovedena u Prekršajni sud gde joj je naloženo da uplati 10.100 dinara na ime kazne zbog kršenja komunalnog reda uz upozorenje da će u suprotnom završiti u zatvoru. Uplakana starica tvrdi da ne zna zbog čega je kažnjena ali da sumnja da su je komšije prijavile komunalnoj policiji lažno optuživši njenog mačora za "nehigijenske" navike.

Baka Rosa tvrdi da je njen Marko, uredna životinja koja nuždu vrši >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << isključivo u kupatilu, i najavljuje da će ići na robiju ali neće platiti kaznu jer ništa nije kriva.

Nejaka starica kaže da se baš zabrinula kada je na vratima ugledala policiju.

- Nemam pojma šta me je snašlo, letos su dolazili komunalni policajci, pitali su me za mačku ali nisam znala da su me kaznili. Kada sam jutros pred vratima videla policiju, prestravila sam se. Kažu oni meni : Spremaj se bako, vodimo te u Prekršajni sud. Šta ću, kud ću, obučem se i podjem sa njima a ne znam ni gde me ni što me vode. Kad sam tamo stigla dadoše mi dva papira, kažu da treba da platim kaznu ili ću da idem u zatvor – vajka se Rosanda.

Foto: pixabay.com

- Grehota je da ja idem u zatvor, pa od čega da platim kaznu, polovina moje penzije je sedam hiljada dinara. Što ne jure ove bogate, nego mene... zar je moj mačor najveći problem u ovoj državi. Vodili me policajci u sud kao da sam nekog ubila. Kad sam došla kući toliko mi je bilo teško, došlo mi da popijem otrov i da završim sa sobom – jada se baka Rosa.

Vojislav Dubak, njen sestrić kaže da je i on pozivan iz Prekršajnog suda.

- Zvali su me iz Izvršnog odeljenja i upozorili da tetka mora da plati kaznu ili će otići u Požarevački zatvor. Kazao sam im samo : - Neka vam služi na čast. Ne mogu da shvatim, kako su ustanovili da je baš njen mačor napravio nered za koji je optužena. Pa, u zgradi ima i drugih mačaka, kako okriviše baš njenog Marka. Ona je stara žena, nema svoje dece, ja brinem o njoj i znam dobro koliko joj je teško. Ta životinja joj je jedino društvo, pa zar zbog toga treba da ide u zatvor – pita se ogorčeni sestrić.

Novinar Telegrafa zatražio je od Prekršajnog suda komentar na ovaj slučaj. Povratnu informaciju nismo dobili iako smo, kako je zatraženo, uputili pismeni zahtev.

(D.R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Baki Rosandi preti zatvor zbog mačka?!

Izvor: Mondo, 22.Dec.2016, 10:33

Nišlijka Rosanda Rubežić (77) juče je u pratnji dvojice policajaca sprovedena u Prekršajni sud, gde joj je naloženo da uplati 10.100 dinara jer se njena mačka uneredila u zgradi u kojoj živi. U protivnom završiće u zatvoru...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Uplakana starica tvrdi da su je komšije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.