Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2022, 22:57

BAKA PRODAVALA GLJIVE "NA CRNO" Novi detalji trovanja u Šapcu - ovo je sledeći korak u istrazi

Aleksandar Protić, osnovni javni tužilac u Šapcu, izjavio je da je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u tom gradu prihvatio predlog Osnovnog javnog tužilaštva i odredio pritvor za baku (72) iz okoline Koceljeve, koja je osumnjičena da je, prodajući otrovne pečurke, učinila teško delo protiv zdravlja ljudi.

Mara D. je uhapšena u ponedeljak, pošto je konstatovano da je otrovano 12 Šapčana, koji su, kako se sumnja, kupovali gljive od nje, ispred gradske pijace >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Živinarnik". Gljive je ova penzionerka, kao što to čini najamanje desetak godina, prodavala "na crno" kao i drugi slični prodavci, kojih nije bilo malo oko pijačne ograde. Sumnja se da je baka otrovne pečurke prodala prošle srede, a u najtežem stanju je žena (57), koja je sa još petoro sugrađana smeštena na VMA.

Od starice je oduzet deo gljiva, što će biti važno za veštačenje i dalju istragu, koju sveobuhvatno radi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu sa ovdašnjom policijom. Od žene, koja je u najtežem stanju, po svoj prilici, nisu uzeti uzorci ostatka otrovnih gljiva, jer ih je, navodno, njena sestra, koja je raspremala stan, bacila u smeće, ne znajući da će biti potrebni istražiteljima.

- Eto, baka je važila za nekog ko zna svaku gljivu, pa vidimo šta se dogodilo - kažu na pijaci "Živinarnik".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.