BAKA I UNUK DOBILI KUĆU!

Izvor: Kurir, 04.Jan.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAKA I UNUK DOBILI KUĆU!

Posle pisanja Kurira Ranisav Rafailović i njegova baka Milena, koji su živeli u siromaštvu, zahvaljujući dobrim ljudima dobili novu kuću i kompletno pokućstvo

ŠABAC - Sreća se uselila u živote Ranisava Rafailovića i njegove bake Milene Mandić.

Nije prošlo tri meseca otkako je Kurir pisao o njihovom životu ispunjenom siromaštvom, a uskoro sve promenilo. Dobili su novu kuću, opremljenu lepim i novim stvarima, zahvaljujući pomoći koja je stizala sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svih strana, a pre svega zahvaljujući Ruži Popović, osnivaču fonda '’Humano srce’’.

Ranisav je imao samo devet godina kad ga je, posle oca, ostavila i majka. Tog dana vratio se iz škole i zatekao užasan prizor, ispražnjen iznajmljen stan u kojem je živeo sa majkom Dragicom. Otišla je bez reči i poruke. Uplakani dečak zapamtio je taj kišni dan, kad je krenuo kod majčine tetke Milene koja je živela u kućerku, u jednoj sobi. Prihvatila je dečaka pokislog do gole kože.

Milena je živela od socijalne pomoći. Radila je sve i svašta da bi nahranila još jedna usta, sve dok je bolest nije savladala. Bilo je dana kada su prebirali po kontejnerima da bi došli do komada hleba, obilazili groblje na „Letnjikovcu" kako bi našli hranu koja je ostavljena na grobovima.

Povučeni dečak, na nagovor oca svog druga, došao je kod gradonačelnika Miloša Miloševića. Nenametljivo i skromno ispričao je da više ne ide u srednju školu, jer nema ni para niti šta da obuče i obuje. Tako je i '’Humano srce’’, humanitarna organizacija čiji je osnivač Ruža Popović, preuzela brigu o njemu.

Na placu pored starog kućerka, za nekoliko meseci nikla je nova kuća od 50 kvadrata. Ranisav, naviknut samo na nemaštinu, još ne može da veruje u sve što se u njegovom životu promenilo.

- Sve je lepo, novo. Ovako nešto nisam mogao da zamislim ni u najlepšem snu. Stvari su lepe, nove... Ipak, najviše se radujem što prvi put imam svoju sobu i kompjuteru koji ću dobiti. Napunio sam 17. decembra 18 godina, prvi put sam imao tortu, koju mi je donela Ruža. Obezbedila mi je i posao u '’Eliksir grupi’’ - priča Ranisav.

Milena nema reči hvale za sve ljude koji su joj pomogli.

- Moja Ruža mi je sve, hvala joj do boga. Bila sam teško bolesna, odvela me je i izvela iz bolnice, brinula za moje zdravlje. Sada nas samo sreća prati - kaže Milena.

Dug spisak darodavaca

Ruža Popović kaže da su se mnoge firme i pojedinci odazvali pozivu za pomoć.

- Firma „Virpul" obezbediće svu belu tehniku. Šabačka firma „Interkoop" je poklonila sav beton i besplatno izgradila kuću. Vodovod, Elektrodistribucija i odeljenje za urbanizam su u rekordnom roku odradili svoj deo posla. Austrijska firma „Agrolinc" uplatila je 500.000 dinara. Mnogo je ljudi učestvovalo u ovome. Vladimir Stojanović, koji živi u Londonu, poslao je novac, direktor „Srbijagasa" Dušan Bajatović takođe - pominje dobročinitelje Ruža Popović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.