BAJDEN UPUTIO HITAN ZAHTEV KONGRESU SAD: 106 milijardi dolara ODMAH da se obezbedi, otkriven cilj Bele kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2023, 19:22

BAJDEN UPUTIO HITAN ZAHTEV KONGRESU SAD: 106 milijardi dolara ODMAH da se obezbedi, otkriven cilj Bele kuće

Bajden je izričit po tom pitanju

Bela kuća je zatražila od Kongresa skoro 106 milijardi dolara za finansiranje planova za bezbednost granica Ukrajine, Izraela i SAD. Zahtev predsednika za finansiranje usledio je nekoliko dana nakon što je Bajden posetio Izrael i obećao solidarnost.

Predstavnički dom, koji su republikanci osvojili prošle godine, bez lidera je više od dve nedelje. Neki republikanski poslanici zapretili su da će u potpunosti zaustaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vladu kako bi stavili tačku na fiskalnu potrošnju zasnovanu na dugovima.

- Svet gleda i američki narod s pravom očekuje da se njihovi lideri okupe i ispune ove prioritete - rekla je Bajdenova direktorka budžeta, Šalanda Jang, u pismu vršiocu dužnosti predsednika Predstavničkog doma Patriku Mehenriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.