BAJDEN U VELIKOM PROBLEMU: Sprema se rezolucija o njegovoj smeni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 00:48

BAJDEN U VELIKOM PROBLEMU: Sprema se rezolucija o njegovoj smeni!

Smatraju da je šef Bele kuće previše star

Član Predstavničkog doma američkog Kongresa Ken Bak saopštio je da namerava da podnese rezoluciju kojom se poziva vlada da se aktivira 25. amandman Ustava i smeni predsednik Džozef Bajden, prenosi Foks njuz.

Ova odredba omogućava da se proces pokrene ako većina visokih zvaničnika administracije i potpredsednik zaključe da šef države nije u stanju da obavlja svoje funkcije. U tom slučaju, njegove dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se prenose na njegovog zamenika.

Prema rečima kongresmena, najubedljiviji razlog za pokretanje ovog postupka je nedavni izveštaj specijalnog tužioca Roberta Hera. Uprkos činjenici da dokument ne sadrži zaključke o potrebi pokretanja ove procedure protiv Bajdena, on je okarakterisan kao „stariji čovek sa slabim pamćenjem“.

Kako je Bak primetio, informacije predstavljene u izveštaju odražavaju ono čemu su mnogi Amerikanci odavno svedoci – nesposobnost predsednika SAD da ispunjava svoju dužnost šefa države.

- Socijalni i bezbednosni izazovi sa kojima se suočava naša zemlja su bezbrojni i zahtevaju od izvršnog direktora jake kognitivne i fizičke sposobnosti. Vreme je da potpredsednik i administracijastave interese zemlje na prvo mesto i pokrenu 25. amandman - naglasio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.