BAJDEN TVRDI DA SE SPREMA LIKVIDACIJA ŠEFA VAGNERA: Prigožin je možda u životnoj opasnosti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 20:14

BAJDEN TVRDI DA SE SPREMA LIKVIDACIJA ŠEFA VAGNERA: Prigožin je možda u životnoj opasnosti!

Bajden je to rekao na konferenciji za novinare u Helsinkiju

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je danas da je osnivač ruske privatne vojne kompanije "Vagner", Jevgenij Prigožin, možda u životnoj opasnosti, jer je pokušao pobunu u Rusiji prošlog meseca.

- Bio bih oprezan šta jedem. Obratio bih pažnju na jelovnik - rekao je Bajden na konferenciji za novinare u Helsinkiju.

Blumberg navodi da je Bajdenova šala aludirala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na, kako se ističe, "ruske bezbednosne službe koje koriste nervne agense i polonijum kako bi ubijale političke neprijatelje Vladimira Putina".

Bajden je rekao da su svetski lideri na samitu NATO u Vilnjusu razgovarali o tome da ne znaju gde se trenutno nalazi Prigožin, i o tome kako bi pobuna mogla da utiče na ruske operacije u Ukrajini i budućnost Vagner grupe.

Prigožin je posle pobune otišao u Belorusiju, ali je Kremlj ove nedelje saopštio da je Putin održao tročasovni sastanak sa liderom Vagner grupe i ostalim komandantima, pet dana nakon pobune 24. juna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.