BAJDEN RAZGOVARAO SA ABASOM: Otkriveni svi detalji razgovora, ponudio mu i podršku?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 07:46

BAJDEN RAZGOVARAO SA ABASOM: Otkriveni svi detalji razgovora, ponudio mu i podršku?!

Bajden je u subotu, prvi put od izbijanja konflikta, razgovarao sa predsednikom Palestinske uprave Mahmudom Abasom.

Američki predsednik Džo Bajden je u telefonskim razgovorima sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i predsednikom Palestinske uprave Mahmudom Abasom još jednom izrazio nepokolebljivu podršku SAD Izraelu, kao i potrebu za humanitarnom pomoći palestinskim civilima, saopšteno je iz Bele kuće.

- Predsednik Bajden je razgovarao sa premijerom Netanjahuom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o američkoj koordinaciji sa Ujedinjenim nacijama, Egiptom, Jordanom, Izraelom i drugima u regionu kako bi se obezbedilo da nedužni civili imaju pristup vodi, hrani i zdravstvenoj nezi - navedeno je u saopštenju.

Bajden je istakao da podržava sve napore da civili budu zaštićeni.

Bajden je u subotu takođe, prvi put od izbijanja konflikta, razgovarao sa predsednikom Palestinske uprave Mahmudom Abasom.

Kako je saopštila Bela kuća, u razgovoru je osudio Hamasov brutalni napad na Izrael i razmotrio napore SAD da sa partnerima u regionu osiguraju da humanitarne zalihe stignu do civila u Gazi.

Palestinski lider je Bajdena obavestio o svom angažmanu u regionu i pokušajima da Palestincima, posebno u Gazi, bude dostavljena hitno potrebna humanitarna pomoć.

Američki predsednik je ponudio Abasu punu podršku u važnim humanitarnim naporima, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Bajden je takođe govorio o američkim naporima da u koordinaciji sa partnerima spreče prelivanje konflikta u regionu.

U subotu je portparol Stejt departmenta saopštio je da je broj američkih državljana ubijenih u napadu Hamasa na Izrael pre sedam dana porastao na 29.

Takođe je saopšteno da još nije poznata sudbina najmanje 15 Amerikanaca.

Bajden, koji je u petak razgovarao sa rođacima 14 Amerikanaca za koje se strahuje da ih je oteo Hamas, poručio je da američka administracija daje sve od sebe da obezbedi njihov povratak kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.