BAJDEN PROGLASIO VANREDNO STANJE! Porodica prve dame nestala u ruševinama u Majamiju (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 07:54

BAJDEN PROGLASIO VANREDNO STANJE! Porodica prve dame nestala u ruševinama u Majamiju (FOTO/VIDEO)

Porodica prve dame Paragvaja nestala u ruševina u Majamiju

Predsednik SAD Džozef Bajden proglasio je danas vanredno stanje u saveznoj državi Florida posle urušavanja zgrade u Surfsajdu kod Majami Biča, kada je stradala najmanje jedna osoba, a 99 se vode kao nestali.

Bajden je takođe naložio upućivanje federalne pomoći za otklanjanje posledica nesreće.

- Predsednik je ovlastio Odeljenje za nacionalnu bezbednost, Federalnu agenciju za upravljanje vanrednim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacijama (FEMA), da koordinira sve napore za pomoć - saopšteno je iz Bela kuće.

JUST IN: Video I’ve obtained of the building collapse in Surfside, Florida. pic.twitter.com/BGbRC7iSI9

— Andy Slater (@AndySlater) June 24, 2021

U urušavanju solitera nestala je porodica prve dame Paragvaja, potvrdilo je paragvajsko ministarstvo spoljnih poslova.

Sestra prve dame Paragvaja, Silvane Lopez Moreir, s mužem i troje dece boravila je u stanu na 10.  spratu solitera. Ministarstvo je objavilo da se traga za ukupno šest Paragvajaca koji su bili u soliteru u trenutku urušavanja.

Četvero venecuelanskih i osmoro argentinskih državljana takođe se smatra nestalima u urušavanju solitera na Floridi, objavili su konzulati tih zemalja.

Više od trećine solitera od 14 katova, u kojem je 136 stanova, urušilo se usred noći, oko 1.35 po lokalnom vremenu. Policija je sinoć potvrdila da ne zna gde se nalazi 99 osoba za koje se smatra da su bile u zgradi u trenutku urušavanja.

U delu solitera koji se urušio bilo je oko 55 stanova.

Zasad je potvrđena smrt jedne osobe, a njih 40-ak je izvučeno iz ruševina. Među spašenima je i jedan dečak. Desetoro ljudi timovi Hitne pomoći obradili su na licu mesta, od čega ih je dvoje poslano u bolnicu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.