BAJDEN PREDSTAVIO NOVI KABINET: Istorijska promena na čelu ministarstva finansija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 00:19

BAJDEN PREDSTAVIO NOVI KABINET: Istorijska promena na čelu ministarstva finansija

Džanet Jelen biće prva ministarka finansija u istoriji SAD

, pošto je izabrani predsednik Ddžo Bajden odlučio da ona stupi na funkciju posle 20. januara, za kada je zakazana inauguracija.

Bajden je danas predstavio ekonomski tim, koji će, osim Jelen, činiti Voli Adejemo (zamenik ministarke), Nira Tanden (direktorka za Menadžmend i budžet), Sesilija Rouz (direktorka Veća ekonomskih savetnika), Heder Buši (član veća ekonomskih savetnika) i Džared Bernštajn >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (član veća ekonomskih savetnika).

Jelen je na promociji rekla da se SAD susreću sa istorijskom krizom i da ekonomski pad zahteva hitnu akciju kako bi se obrnule stvari.

- U Americi se odigrava tragedija i vrlo je bitno da reagujemo hitno. Ako ne reagujemo, doći će do još veće propasti - rekla je ona.

Ranije u toku dana Stiven Mnućin je apelovao na Senat da podrži sa 300 milijardi dolara manje firme, kako se ne bi ugasile usred ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa.

- Male firme ne mogu da čekaju još dva ili tri meseca za pomoć - rekao je Mnućin.

Dodaje se da je u međuvremenu grupa poslanika iz Demokratske i Republikanske partije predložila pomoć od 908 milijardi dolara.

Lider većine u Senatu Mič Mekonel je rekao da je razgovarao sa kolegama iz Republikanske stranke raspitujući se da li će predsednik Donald Tramp biti voljan da potpiše zakon o pomoći tokom preostalih nekoliko nedelja koliko će biti na čelu države.

- Mislim da svi znamo da će posle prve godine najverovatnije biti govora o nekom dodatnom paketu, ne znam još o kojoj sumi se radi, koju će predložiti Bajdenova administracija - rekao je Mekonel.

Još nije jasno da li će Jelen biti glavni pregovarač po pitanju ekonomske pomoći zbog korona virusa, a tu ulogu je imao Mnućin u Trampovoj administraciji kada je razgovarao sa predsedavajućom Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.