BAJDEN POTPISAO ISTORIJSKI ZAKON: Amerika mora da se spasi i izvuče, da obnovi svoje temelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2021, 00:02

BAJDEN POTPISAO ISTORIJSKI ZAKON: Amerika mora da se spasi i izvuče, da obnovi svoje temelje

Spremljena je ogromna svota novca

Predsednik SAD Džo Bajden potpisao je u četvrtak zakon o novoj pomoći zbog pandemije, vredan 1,9 bilion dolara, koji je prethodno usvojen u Kongresu. Predsednik je, prema prvobitnom planu, trebalo da potpiše takozvani "Plan za spasavanje Amerike" u petak.

- Cilj ovog istorijskog zakona je obnova temelja ove zemlje - poručio je Bajden uoči potpisivanja, preneo je Glas Amerike.

Novi paket pomoći, peti od izbijanja pandemije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << između ostalog obuhvata direktnu isplatu 1.400 dolara većini Amerikanaca, stotine milijardi dolara za državne i lokalne vlade, te više novca za distribuciju vakcina protiv kovida.

Predsednik Bajden će večeras obeležiti godišnjicu proglašenja pandemije korona virusa i zatvaranja zemlje da bi se suzbilo širenje kovida obraćanjem javnosti, u kojom će podsetiti na izgubljene živote, ali i izraziti nadu u budućnost kako se ubrzava tempo vakcinacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.