BAJDEN OPTIMISTIČAN PRED SASTANAK SA SIJEM: Američka strana očekuje plodonosnu sarandju

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2023, 20:35

BAJDEN OPTIMISTIČAN PRED SASTANAK SA SIJEM: Američka strana očekuje plodonosnu sarandju

Si je doputovao u San Francisko, da bi učestvovao na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) i sastao se sa Bajdenom.

Predsednik SAD Džozef Bajden očekuje danas produktivan sastanak sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a savetnici oba lidera ostaviće otvorene linije komunikacije nakon razgovora tokom samita, saopštila je Bela kuća.

- Svi očekujemo da će ovo danas biti produktivna diskusija i nadamo se, preteča mnogo veće komunikacije i dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << između naša dva tima u budućnosti - rekao je protparol Bele kuće Džon Kirbi novinarima pred susret Bajdena i Sija u San Francisku, preneo je Rojters.

Bela kuća je navela da će Bajden tokom susreta sa Sijem izraziti "zabrinutost oko poštovanja ljudskih prava i Ujgura".

To je prva Sijeva poseta SAD od 2017. godine, kada je američki predsednik bio Donald Tramp i prvi bilateralni susret dvojice predsednika za godinu dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bajden Siju: Moramo se postarati za to da rivalstvo SAD i Kine ne eskaliraa u sukob

Izvor: Danas, 16.Nov.2023, 00:12

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je večeras, na početku dugo očekivanog sastanka sa prvim čovekom Kine Si Đinpingom, da dva lidera moraju se "postaraju za to da rivalstvo" njihovih zemalja "ne eskalira u sukob“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.